Toen mijn moeder te horen kreeg dat zij nog maximaal 6 maanden te leven had en er helemaal niets voor haar gedaan kon worden, zakte de grond onder onze voeten weg. Ongeloof, boosheid en het niet kunnen accepteren. Hans heeft haar aangeboden om haar te begeleiden in deze laatste fase en ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor. Mijn moeder heeft mooie spirituele reizen met hem gemaakt, waarin ze dingen die nog niet klaar waren heeft afgerond. Daarnaast heeft zij een geweldige kracht en uitstraling gekregen. Hierdoor is het afscheid, hoe dubbel ook, een van de mooiste herinneringen uit mijn leven. Zij was zo rustig en overtuigd dat het zo goed was toen zij stierf, dat wij hier (ondanks het vreselijke gemis) heel veel kracht uitputten.
Anja Kramer-van Diemen

SAM_2086

After a cancer diagnosis, Hans has helped fill my dad, living in the USA with a warm, radiating energy that aids him in staying calm and open to his various cancer treatments.  After a session, Dad feels a warm glow and an inner sense of peace that helps prepare him and his body for the struggles ahead. It is both a gift and a blessing to have such a powerful way of connecting and healing.

Ieder mens heeft zijn eigen waarheid. Ik deel op deze website mijn waarheid met u.

Spirituele therapie bij kanker

Kanker, een vaak slopende ziekte die niet alleen de persoon zelf, maar ook het systeem waarbinnen de persoon functioneert behoorlijk kan ontwrichten. Meer dan eens heb ik kanker in mijn (nabije) omgeving meegemaakt. Meer dan eens heb ik als spiritueel therapeut een bijdrage mogen leveren bij het ondersteunen van de persoon met kanker, het behandelen van de ziekte en het tot rust brengen van het lichaam en de geest.

Kanker wordt gedefinieerd als een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij lichaamseigen cellen zich ongecontroleerd vermenigvuldigen. Er is sprake van ongeremde celdeling doordat regelmechanismen in de cel verstoord zijn.

De oorzaak van kanker wordt vaak gerelateerd aan verkeerde eet- en leefgewoonten en genetische belasting. Dit is in mijn ogen gedeeltelijk waar. Terecht kun je jezelf de vraag stellen hoe het komt dat sommige mensen er op los leven en geen kanker krijgen en andere mensen die gezond leven wel kanker krijgen. Een andere vraag die je je kunt stellen is hoe het komt dat de lichaamseigen cellen ongeremd gaan groeien en hun eigenlijke functie niet meer uitvoeren. Ik ben van mening dat de energie in het lichaam uit balans is en dat hierdoor de kankercellen (vaak sluipend) kunnen gaan woekeren.

Wetenschappelijk is bewezen dat letterlijk alles uit energie bestaat. Dus de mens is energie. En de vele miljarden lichaamscellen bestaan uit en zijn energie. De energie van de mens is beïnvloedbaar door energie van buiten. Dit kan door voeding zijn, maar ook door emoties, gedachten, overtuigingen, situaties die je meemaakt en ook zaken die via media op je afkomen. Deze energie kan positief, maar vaak ook negatief zijn. Negatieve/donkere energie beïnvloedt het energiesysteem nadelig en kan een rol spelen bij het ontstaan van kanker en het leven met kanker nadelig beïnvloeden.
De Japanse wetenschapper/natuurgeneeskundige Masaru Emoto heeft aangetoond dat ijskristallen onder invloed van emoties positief vervormen bij blijheid en liefde en negatief vervormen bij boosheid en verdriet. IJs is niets anders dan bevroren water en het menselijk lichaam bestaat voor meer 70% uit water.

Als spiritueel therapeut werk ik in positieve zin met de energie van de persoon met kanker. Ik geloof dat de mens zelf een belangrijke rol speelt bij ziek worden en bij zich beter voelen. Samen met de persoon met kanker probeer ik de negatieve energieën door middel van liefdevolle energie en positieve gedachten en emoties om te buigen. Ik wordt hierbij ondersteund door entiteiten/spirituele gidsen. Mijn voornaamste doel is dat de persoon met kanker zich gelet op de omstandigheden zich zo optimaal mogelijk voelt. Het is hierbij van belang dat hij/zij zich helemaal openstelt voor hetgeen ik doe. Geslotenheid en negatieve gedachten werken de behandeling tegen. Mijn ervaring is dan ook dat of en in welke mate verbetering optreedt in het welzijn dus voor een belangrijk deel bepaald door de opstelling van de persoon met kanker.

Hulp bij acceptatie van de kanker en het tot rust brengen van het energiesysteem is één van de dingen die ik doe. Ik bied ook begeleiding bij de laatste levensfase en het ondersteunen bij het in rust en vrede kunnen overlijden.

Ik ben een groot voorstander van samenwerking tussen de medische wetenschap en de alternatieve/natuurkundige geneeskunde. Beiden hebben (als het goed is) het welzijn van de patiënt/mens voor ogen. Beiden kunnen hieraan een bijdrage leveren. Samen kunnen ze meer bereiken dan afzonderlijk van elkaar. Ik ondersteun dan ook met liefde mensen die medische behandeling van kanker ondergaan.

Foto webpagina spirituele therapie bij kanker
SAM_2309